Smørrebrød i København: Opdag 5 af de bedste steder

Smørrebrød er en integreret den af den danske madkultur, og man kan altså ikke undgå at få lyst til at smage denne traditionelle og velsmagende ret nogle gange.

Med sin rige historie og utallige variationer, er smørrebrød blevet en national favorit, og heldigvis byder København på et væld af spisesteder, hvor du har mulighed for at sætte tænderne i denne lækre delikatesse.

Du får her fem steder at udforske smørrebrødets verden.

Smørrebrød med et moderne twist

Aamanns, Øster Farimagsgade 10, 2100 København Ø

Aamanns har i høj grad sat sit præg på den moderne smørrebrødsscene i Danmark. Her er fokus på lokale og økologiske råvarer, og de tilbyder autentisk smørrebrød med et moderne twist.

Kreationerne spænder fra klassiske kombinationer som marineret sild og roastbeef til mere eksperimenterende smagsoplevelser. Det er det perfekte sted at opleve smørrebrødets udvikling og ikke mindst nyde et velsmagende måltid.

Foto: Aamanns

Ægte dansk madkultur

Restaurant Kronborg, Brolæggerstræde 12, 1211 København K

Besøg Restaurant Kronborg og smag delikat smørrebrød af høj kvalitet med tradition og smag i højsædet. Deres menu er omfattende og du finder alle klassikerne som hjemmelavet karrysild, æg, løg og kapers, røget ål, røræg, frikadeller, rødkål og meget andet.

Stedet er ideelt til at udforske mange forskellige smagsvarianter af smørrebrød og tilfredsstille lysten til dansk madkultur. Det hele serveres i hyggelige lokaler, hvor gæsterne føler dig velkomne og har det rart.

Foto: Restaurant Kronborg

Læs også: Kaffe i København: Oplev 5 af byens bedste kaffesteder

Smørrebrød lavet med omhu

Restaurant Kofoed, Landgreven 3, 1301 København K

På Restaurant Kofoed kan du være sikker på at få en oplevelse ud over det sædvanlige. Stedet er specialiseret i klassisk dansk madlavning – herunder smørrebrød. Smørrebrødet er lavet med omhu og traditionelle opskrifter, hvilket giver en autentisk og god smag.

Der anvendes råvarer fra sæsonen og fokusset på håndværket er ikke til at tage fejl af. Du bydes velkommen i en afslappet atmosfære med behagelige omgivelser, der udgør det perfekte sted til at slappe af og nyde et godt måltid med familie eller venner.

Foto: Restaurant Kofoed

En nyfortolkning af smørrebrødet

Restaurant Mark, Axeltorv 3, 1609 København V

Oplev smørrebrødet blive taget til nye højder hos Restaurant Mark. Her tilbydes en spændende fortolking af den danske klassiker, og der skabes unikke kombinationer og moderne twist til de traditionelle toppings.

Prøv blandt andet koldrøget laks med spinat, porcheret æg og peberrod eller måske den klassiske karrysild med smilende æg, karrysalat og dild. Stedet formår at bevare de klassiske elementer, samtidig med at de tilføjer deres egne interessante signatur.

Det er en fantastisk mulighed for at prøve smørrebrød på en ny måde og udforske de kulinariske grænser.

Foto: Restaurant Mark

En smørrebrødsoplevelse der tager dig tilbage i tiden

Schønnemann, Hauser Plads 16, 1127 København K

Man kan ikke sige smørrebrød uden at sige Schønnemann. Stedet er en ægte klassiker, der har serveret smørrebrød siden 1877. Deres menu er fyldt med lækre og autentiske kombinationer.

Alt fra de klassiske favoritter som fiskefilet og æg med rejer til mere udforskende muligheder som kalveleverpostej med tomater og bacon. Mulighederne står altså i kø, og du kan være sikker på, at Schønnemann giver dig en autentisk smagsoplevelse, det tager dig tilbage i tiden.