Stegt flæsk i København: Fire steder du bare må besøge

Er der nogen tvivl om, at stegt flæsk befinder sig i toppen, når det kommer til danskernes favoritretter? I 2014 fik den lækre spise papirer på at være den absolutte yndlings, da retten blev kåret som Danmarks Nationalret.

Men hvor går man egentlig hen, hvis maven skriger efter den stegte flæsk? Frygt ej – her får du fire bud på steder i København, hvor du kan mæske dig i den lækre klassiker!

Stegt flæsk siden 1912

Axelborg Bodega, Axeltorv 1, 1609 København

På Axelborg Bodega – der har eksisteret siden 1912 –  kan du spise alt det flæsk du vil. Her tilbydes nemlig stegt flæsk ad libitum, som kan nydes med dijonsennep og hjemmesyltede rødbeder og lækker persillesauce.

Denne kombination af teksturer og smag gør stegt flæsk på Axelborg Bodega til en sand fornøjelse for dine smagsløg. Mums! Alt dette kan du få for blot 189 kr! Desuden oser stedet af dansk charme og er fyldt med en autentisk og hyggelig atmosfære. Skynd dig at komme afsted!

Foto: Axelborg Bodega

Med udsigt over søerne

Søpromenaden, Sortedam Dossering, 2100 København Ø

Nyd udsigten over byens smukke søer og mærk varmen fra sommersolen, mens du spiser en delikat middag på Søpromenaden, som ligger lige ved Østerbrogade. Du kan spise al den stegte flæsk du drømmer om, for blot 189 kr., hvilket ligeledes inkluderer persillesovs, hvide kartofler og hakkede rødbeder.

Hvis du skulle have mere plads i maven herefter, tilbydes der desuden både pandekager, gammeldags æblekage og forskellige oste til dessert. En ting er helt sikkert – du kommer ikke til at gå sulten hjem!

Foto: Søpromenaden

Byens bedste burger: 5 bud på steder i København du må besøge

Stegt flæsk når det er bedst

Restaurant Nyboder, Borgergade 134, 1300 København K

Når det kommer til stegt flæsk, så kan man næsten ikke undgå at nævne Restaurant Nyboder. De har formået at bevare den klassiske essens af den traditionelle danske ret og samtidig tilføre deres eget moderne twist, hvilket gør den til noget ganske særligt. Her serveres den med kartofler, rødbede og persillesovs.

Kartoflerne er kogt til perfektion, persillesovsen er rig på smag og konsistens, og de lækre rødbeder tilføjer et surt og sødt element, der komplementerer flæskets saltede smag. Kan det blive bedre? Prisen for denne herlighed ligger mellem 189 og 239 kr.

Foto: Restaurant Nyboder

En traditionel dansk madoplevelse

Restaurant Klubben, Enghavevej 4, 1674 København V

Restaurant Klubben anses som værende et af de absolut førende steder, når det kommer en en god omgang stegt flæsk. Stedet er beliggende på Vesterbro og er kendt for at servere traditionelle danske retter – herunder naturligvis stegt flæsk.

Miljøet er afslappet og passer ganske godt til en eminent dansk madoplevelse. Også hos Restaurant Klubben serveres den lækre flæsk med hvide kartofler, persillesauce og rødbeder – og så for kun 199 kr! Rigtig god fornøjelse!

Foto: Restaurant Klubben